An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Group, The  (DVD) Group, The

Udgivet 23. februar 2015 163470 / UPC# 5019322634706

Group, The  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Group, The (Sidney Lumet) - 1966 Ønskeliste
TV-system: PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse: England
Uden danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 2

Gennemsnit: 7.5 ud af 10

Du kan også stemme.   


The Group

"The Group" henviser til 8 kvinder. De er nære venner og alle en del af over-klassen på South Tower College. I juni 1933 består de deres eksamen og skal nu starte på deres voksne liv. Filmen følger deres successer og fiaskoer, deres romancer og ægteskaber, mens verden stille og roligt bevæger sig mod 2. verdenskrig. Mesteren Sidney Lumet har instrueret filmen, der er baseret på Mary McCarthys populære bog.

Brugerne skriver om Group, The (Sidney Lumet):

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 12. november 2016
Manden der lavede klassikere
Det er mit umiddelbare indtryk, at "The Group" er meget farvet af de frigørelsestanker, der begyndte at gøre sig gældende i begyndelsen af 60'erne snarere end generelle ideer fra 30'erne og 40'erne. Jeg er blot ikke tilstrækkeligt inde i amerikansk kultur til at ville være skråsikker, for noget ulmede jo hos Fitzgerald m.fl.
Og uanset hvornår ideerne har deres udspring, er fortællingen om 8 privilligerede unge kvinders møde med livets forskellige tilbud både vedkommende og sørgmunter. Lumet har som sædvanligt rigtigt godt fat i personinstruktionen og aftvinger de medvirkende nogle af deres bedste præstationer - selv Hagman. Han styrer også dramaturgi og filmrytme, så værket står meget helstøbt tilbage. Der er vel tale om en klassiker, men ikke en af de helt store - blot en af dem, som man ikke kommer udenom.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 2. december 2015
De otte kvinder
Fængende og kostbar sæbeopera med fine præstationer fra en række begavede skuespillerinder som Lumet får til at yde deres allerbedste, flere af dem i debutroller. Det er en elementært spændende historie om en gruppe priviligerede kvinder der holder sammen igennem en årrække, hvor de tager livtag med mere eller mindre vellykkede parforhold. Filmen har sine matte øjeblikke, men instruktørens sans for dynamisk afvikling skinner igennem og sikrer, at filmen fastholder interessen usvækket gennem samtlige 145 min. Billederne af Boris Kaufman (som var Lumet en god støtte både før og efter denne film) er en nydelse og har deres eget specielle udtryk, omend det måske ikke lykkes helt at indfange 30'erne og 40'ernes mode og stil. Det betyder imidlertid ikke så meget, når der er så meget talent på spil som tilfældet er her og fra rollelisten må fremhæves Candice Bergen, Joan Hackett, Elisabeth Hartman, Shirley Knight, Joanna Pettet og Jessica Walter samt James Broderick, Larry Hagman, Hal Holbrook og Richard Mulligan. Peter Boyle medvirker ukrediteret i en lille rolle.
Trivia: Dette var efter sigende filmen der inspirerede til den langt senere "Sex and the City". Lumets film er ihvertfald en film med flere slidlag.

Ret din egen anmeldelse af Group, The (Sidney Lumet) - klik her

Start en debat om filmen Group, The (Sidney Lumet) - klik her

Start en debat om denne udgave af Group, The - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest