An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Udgået - kan ikke leveres mere

Alien³


Udgivet i  december 1997 5593CS / UPC# 5013738559363

Billedet er på vej

Salg i Laserdisken af denne vare
er forbudt af kulturministeriet og
SF Film.

Bestil i stedet hos Movie World ved
at klikke på den grønne kurv herunder.

Klik her for information om
kampen for kulturel frihed.

Bestil varen i Laserdisken!

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 36

Gennemsnit: 7.9 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
Hans Kr.
Mogens
Thomas
Lars
Jan
John

Alien 3

"The bitch is back"

Et uheld om bord på rumskibet Sulaco, der er på vej tilbage til Jorden, får skibets autopilot til at sende den sovende besætning ud i "redningsbådene". Ripley vågner op på planeten Fiorina 161, hvor to ubehagelige overraskelser venter hende: De øvrige overlevende fra den forrige film er blevet dræbt - og monsteret, som hun troede, hun havde slået ihjel, har sneget sig med ned på planeten som blind passager. Men ikke nok med det - Fiorina 161 er en fængselsplanet, og der er ikke et eneste våben!
     Ripley er tilbage, hvor hun startede. Alene, ansigt til ansigt med monsteret.

Nok en af de hurtigste måder at starte et værtshusslagsmål på er at bringe spørgsmålet om Alien³'s kvaliteter op. Meningerne er virkelig delte.
     Personligt mener jeg, at filmen begår én afgørende fejl: Den respekterer ikke sin forgænger. Hele Aliens gik jo ud på, at Ripley skulle genskabe det liv, hun havde mistet. Men det første Alien³ gør, er at berøve hende alt, hvad hun kæmpede for - sin nye datter, kærligheden og sin kvindelighed (illustreret ved at hendes hår bliver barberet af, og hun bliver tvunget til at gå i samme anonyme uniform som de mandlige fanger).
     Vel vidende at det ville være umuligt at overgå Camerons genistreg i Aliens, har man valgt at gå tilbage til den oprindelige formel fra den første film, og det er selvfølgelig fint nok, men det var måske ikke nødvendigt at vaske tavlen helt ren.
     Filmen har dog en interessant stemning takket være David Fincher (SE7EN, Fight Club), der her debuterede som spillefilmsinstruktør. Men han kan ikke gøre noget ved det amatøragtige manuskript og de pinligt ringe effekter.

David

Brugerne skriver om Alien 3:

Anmeldt af Det Burde Være forbudt At Sælge VHS :) Og Snart Dvd'er, Aalborg SØ 4. august 2014
alien 3
de skulle ha stoppet efter 3'eren ripley dør og lidt underligt at klone hende i 4'eren det som om den bare skiller sig ud fra de andre..den er overhovdet ik spændende.. synes skuespillet i 3'eren ligger tæt op ad 2'eren
der blir snakket om på youtube hvor det æg kommer fra i alien3
at det skulle være weyland der skulle ha anbragt det der mens sulaco var på vej mod jorden for i starten ser man ægget vender på hovedet og the queen var sepereret fra eggsac i aliens og kom ikke udenfor cargobay i den sidste kamp med ripley men man ser kun et æg men der queen der brækker ud af ripley og den i hunden/koen noget der ikke stemmer eller dårlig manuskript

Anmeldt af lookalot, København K 14. august 2009
Here, kitty, kitty, kitty!
Filmen har sine svagheder, jo, men kan man se bort fra disse, så er den faktisk slet ikke så tosset endda. Jeg taler om den "lange" udgave. 3 stjerner og på gensyn herfra ihvertfald.

Anmeldt af Charlotte Christensen, Ballerup 13. oktober 2008
Åh gud nej lad vær aaaaaaaarrrrrrggggghhhhhh
Åh nej åh gud rare alien muter dig i en ko nå ja det gjorde du jo også hele 2 gange.

Anmeldt af Rasmus Lundberg, Valby 13. november 2007
Ingen lykkens gang
Det ville overflødigt at remse op hvor fremragende film Ridley Scotts ”Alien” fra 1979 og James Camerons ”Aliens” fra 1986 er og hvorfor de er det, så lad os bare kort konstatere at disse to værker ér uhyrligt vellykkede i stort set alle henseender. Det er der, i det store hele, ikke så meget at diskutere om. Så når seriens tredje udspil ikke gør sine urørlige forgængere kunsten efter kommer det nok ikke som den store overraskelse - problemet ligger blot i, at den er milevidt fra.

Idet manden der senere blev hyldet som en af verdens mest talentfulde og visuelt orienterede filminstruktører, David Fincher, i sine filmdebuterende år står bag ”Alien3”, er det naturligvis ikke en bedrift uden evner. Både flydende kamerabevægelser, flotte vinkler og tilpas matte billeder understreger hans fornemme kunnen med billeder og stemning (selvom de langt fra kommer fuldt til udtryk her), der efterfølgende æredes med pladser i filmhistorien på basis af pragtværkerne ”Se7en” og ”Fight Club”, og et par opfindsomme Alien-snigmord benægter sig i den sammenhæng heller ikke.

Til gengæld svigter ”Alien3” på en masse andre planer. Blandt andet i at dens historie og personer - der i dette kapitel består af en vred og utilregnelig mandefangelejr plus selvfølgelig Ripley selv - aldrig formås at gøre interessant. Man står igennem filmens knap to timer som fuldkommen ligeglad med, hvem der går til som alien-foder og hvem der ikke gør, og føler sig lige afventende og håbende på noget godt ved filmens indledning som ved dens udgang. Det at ”Alien3” dybest set aldrig blænder op for noget der kan gribe, forskrække eller bare så meget som rage os, står som dens helt store hæmsko og det forbandet skuffende facit som Fincher forståeligvis tog afstand fra.

En smule paradoksalt er det dog, at filmens ellers visuelle force ender som det element, der for alvor trækker tænder ud. Alien-bæstet bliver simpelthen aldrig levendegjort på nogen troværdig måde, nærmere tværtimod ender den, specielt i det sidste dusin minutter af ”Alien3”, som et tåbelig computerskabt syn, der lyser op i mørket som en grøn GCI-tilstoppet plet. Vi bliver sjældent rigtig bange for uhyret som vi burde og som de to tidligere film, og især 1’eren, tvang os til at gøre på en gyseligt raffineret måde.

Der kan derfor ikke levnes mere end to stjerner til ”Alien3” (ganske vist to store), der trods kvaliteter hist og her aldrig ændre helhedsbilledet af, at denne her film nok snarere burde være endt op som en sammenkryllet kasseringsvare på bunden af en papairskraldespand frem for det dybt forfejlede spillefilmsprojekt man er endt op med.

Anmeldt af Monkeyman, København S 3. september 2007
Fedt tredje kapitel af Alien sagaen.
Alien 3 minder meget om den første Alien film, der er derfor ikke hårdkogt action som i 2'eren. Men filmen er godt og spooky filmet, skuespillerne gør et fint stykke arbejde og musikken er udemærket.
Alt i alt er 3'erne en rigtig vellykket film som lever op efter de bedste Alien traditioner. Det største problem i filmen er CGI effekterne, men filmen er trods alt fra 92, så det var en meget spæd teknologi dengang.

Anmeldt af Jan Madsen, Gentofte 2. august 2007
ÆRGELIGT...
Som stor ALIEN Fan er det med skuffelse, at denne nr.3 og da også fireren slet IKKE kan følge, ja bare en lille smule, med de to første Aliensfilm.
Efter min mening er de sidste film en plat gang underholdning, som savner næsten alt hvad de første film bød på.
Alien og Aliens (et & to) giver jeg 4 stjerner hver **** fordi disse er eminente film med en kanon historie, spænding, uhygge & atmosfære som går lige ind - Disse to film er Sci-fi klassikere.
Så lad os glæde os over de første & jeg vil sige - Glemme de sidste..

Anmeldt af 21. juni 2007
kræver tilvænning
Filmen der skulle følge op på Camerons succes med Aliens. Lige fra start var der problemer med selskabet, instruktør osv. Man kan næsten sige at det var dømt til at gå galt på forhånd.

Anmeldt af Kasper, Aalborg 28. maj 2007
Alien 3
Fantastisk Science Fiction/Gyserfilm med Sigourney Weaver.
Kan helt sikkert anbefales.

Anmeldt af ch, Odense C 4. februar 2006
Fremragende
Alien 3 når ikke helt op på niveau med Alien og Aliens, men den er tæt på, og ved siden af Alien Resurrection er den et mesterværk. Alien 3 leverer flere overraskelsesmomenter i form af nogle hurtige uventede "besøg" af bæstet. Historien er ikke så omfattende og god, som i de første 2 film, men jeg synes, at David Fincher i 3'eren virkelig formår at formidle en stemning, som i den grad får mig til at leve med i filmen. Nogle kan ikke lide filmens stemningsmæssige univers, som måske også er temmelig mørkt og klaustrofobisk, men denne stemning eller atmosfære er især netop grunden til min positive omtale af filmen. Det må dog lige tilføjes, at David Fincher aldrig selv fik lov til at færdiggøre Alien 3, fordi han blev fyret fra projektet da man var igang med filmens post-produktion. Den lange udgave som findes i Alien Quadrilogy sættet er genskabt udfra Finchers
originale drejebog, men efter uoverensstemmelserne med filmens producere vil Fincher ikke længere have noget med filmen at gøre.
Alligevel synes jeg det er en utrolig flot og stilfuld film.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 2. juni 2005
Ka' det virkelig passe?
Ka' det virkelig passe, at der næsten ingen historie er i denne film? at figurerne alle sammen er perifert skildret? at der kun er et par OK billeder? Jo, det passer godt nok. Man er overhovedet ikke interesseret i dette makværk, der kun dybt inde i sig selv lader antyde, at der måske... måske kunne være blevet en film ud af materialet. Hvis Fincher havde disket op med det her på filmskolen, var han dumpet.

Anmeldt af Rasmus, Aalborg SØ 28. maj 2005
Så blev Alien-serien også Ødelagt!!!
Alien og Aliens er på hver deres måde fremragende film. Der lå derfor et stort forventningspres på Fincher, da han gik igang med denne film. Desværre lever filmen ikke op til det. Ripley er omgivet af totalt intetsigende karakterer, som på ingen måde kan fastholde ens interesse eller vække ens sympati (imodsætning til de to første film). Hvorfor skulle Newt og Hicks dø, allerede inden filmen var startet? Det var det dummeste manuskriptforfatterne kunne gøre. Filmen kunne næsten kun være blevet bedre, hvis de havde overlevet. Historien er heller ikke særlig interessant, og man sidder med en fornemmelse af, at filmen kun blev lavet for at malke Alien-konceptet for penge.

Anmeldt af Holliday, Aalborg 8. maj 2005
Det skulle være så godt
I en film hvor instruktør, producenter og filmselskab arbejder i hver sin retning, kommer der sjældent et godt resultat ud af det. Det er også tilfældet i Fincher's utaknemlige opgave med, at skulle levere varen i en forsættelse til Scott's og Cameron's succesfulde Sci-Fi serie. Alien 3 har en så stor mangel på logik i sit lille brune univers, at den samlet imperialistiske flåde kunne passere uden at få ridset lakken. Fincher overlæsser filmen med subjektive forfølgelse tour de force kamera sekvenser, som da også er spændende nok de første tretten gange. Munke fængselskolonien har hverken som institution, eller i persongalleri blot det mindste at byde på, der skulle kunne engagere sit publikum i hvem der dør og hvem der overlever. Ud over Charles Dance altså, som man så vælger at slå ihjel i filmens start. Det mest realistiske må være, at munkene går rundt og siger shit hele tiden, det vil jeg også gøre hvis jeg var med i sådan en gang lort.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 8. maj 2005
En nitte
Filmen fungerer bare ikke rigtigt. Kun slutningen er godt lavet, men på det tidspunkt har man mistet interessen og er på sin vis lettet over at de fleste cast-medlemmer er blevet flået!

Ret din egen anmeldelse af Alien 3 - klik her

Start en debat om filmen Alien 3 - klik her

Start en debat om denne udgave af Alien³ - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest