An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

High Sierra (Humphrey Bogart)  (DVD) High Sierra (Humphrey Bogart)

Udgivet 3. oktober 2006 WHV79468 / UPC# 012569794689

High Sierra (Humphrey Bogart)  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 1941
USA - Sort/Hvid - 100 min
Ønskeliste
DramaThrillerFilm Noir
Filmens specifikationer
Original titel: High Sierra
Instruktør: Raoul Walsh
Medvirkende:
Roy Earle  Humphrey Bogart
Marie  Ida Lupino
'Babe'  Alan Curtis
'Red'  Arthur Kennedy
Velma  Joan Leslie
'Doc' Banton  Henry Hull
Pa  Henry Travers
Healy  Jerome Cowan
Mrs. Baughmam  Minna Gombell
Jake Kranmer  Barton MacLane
Vis alle medvirkende...
Stikord: Flygtning / flugt
Røveri / heist
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA

Uden danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 5

Gennemsnit: 9.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


High Sierra

Forbudstidsgangsteren Roy Earle (Humphrey Bogart) bliver løsladt fra fængslet og bevæger sig ud i to ukendte verdener: jitterbug-tiden i 40'erne og de majestætiske bjerge i High Sierra. Denne tempofyldte menneskejagt-film om et mislykket kup er også et fascinerende studie af et menneske, som tiden har overhalet. Earle identificerer sig i højere grad med æraens hjemløse landarbejdere end de afstumpede udskud, som er med til at begå et mislykket hotelrøveri. Derefter bliver han forladt af den unge pige, han elsker (Joan Leslie), og kun Marie (Ida Lupino), en udbrændt overlever fra 30'erne som ham selv, forbliver tro mod ham, da politiet omringer ham.
     High Sierra er instrueret med bid og intensitet af Raoul Walsh, og filmen varslede en ny æra. Bogarts stjernepræstation markerede overgangen fra gangsterfilmenes veldefinerede skurkebegreb til de eksistentielle gråzoner, der kendetegner film noir.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om High Sierra (Humphrey Bogart):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 13. marts 2004
Solid Walsh
Herligt at høre at der er andre der lader Walsh få den credit han så rigeligt fortjener! Ja, han skabte Hollywood-traditionen på godt og ondt i et omfang som dannede grundlag for andre instruktører sidenhen. En film som JUNGLENS MUSKETERER med Errol Flynn er et andet af hans hovedværker, som du ikke fik nævnt. Denne film er også god, omend jeg ikke mener den hører hjemme blandt de allerstørste. DE KØRER OM NATTEN er derimod ganske kontant, rap dialog og perfekt cast!

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 13. marts 2004
Høj på High Sierra
Tre af de største amerikanere på en DVD til 99,- kr. Det bli'r ikke bedre. Raul Walsh, John Huston og Humphrey Bogart. Bogart spiller hovedrolle (Roy Earl), Huston skriver manus og Walsh instruerer.

Raul Walsh er lidt underligt blevet glemt af mange filminteresserede, selv om han er mester for flere af filmhistoriens uomgængelige strimler. Jeg bliver nødt til at nævne: The Thief of Bagdad (1924), What Price Glory (1926), The Big Trail (med John Wayne, 1930), They Drive by Night (1940)(Mesterværk, der nu fås på DVD), High Sierra (1941), They Died With Their Boots On (også 1941), The Naked and the Dead (1958) - der er sikker flere nævneværdige film, men miséren er, at Walsh's film har været (er stadig) vanskelige at komme til at se. Det er en af grundene til at hilse de to nye DVD-udgivelser så meget desto mere velkomne.

High Sierra er et lille mesterværk i stram billedøkonomi. Hvert billede fører fortællingens kontinuitet videre, intet overflødigt er ladt tilbage. Sådan opererede John Ford, Howard Hawks og Alfred Hitchcock - og i min opfattelse hører Walsh hjemme i dette selskab (de tre andre har i virkeligheden også lavet meget møg ind imellem - det kendetegner ikke nødvendigvis en mester, at hver film er seværdig).
Filmen foregriber den amerikanske film noir, som især Huston og Hawks brugte som fortælleramme i nogle af deres mest berømte film. Vi befinder os på samfundets vrangside, personerne gebærder sig i en gråzone, hvor tilskueridentitifikationen bliver vanskelig - skal vi tro hovedpersonen eller støde ham fra os! For at understrege det sociale tema, er adskillige af filmens 101 minutter skudt on location.
Humphrey Bogart spiller på hele sit register uden de manier, der blev karakterisktisk for ham i flere dårlige produktioner i 50'erne. Vi snydes dog ikke for hans varemærke: det blottede gebis i hurtige gesti. Roy Earl er en sammensat karakter, hvor Bogart viser både kynisme, hårhed og kontant afregning, men også blødhed, humor og omsorg. Som i enhver ordentlig filmnoir belønnes hans pæne sider naturligvis ikke - samfundet er en hård og uretfærdig en.

I en birolle ses en ung Arthur Kennedy, en af Hollywoods senere store heavy's (fotografen i Lawrence of Arabia).

Hvis High Sierra mangler i dit cinematek, er der et hul, som må fyldes, hvis du har den mindste respekt for filmkunst - og dig selv.

Ret din egen anmeldelse af High Sierra (Humphrey Bogart) - klik her

Start en debat om filmen High Sierra (Humphrey Bogart) - klik her

Start en debat om denne udgave af High Sierra (Humphrey Bogart) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45