An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

All the Pretty Horses (Blu-ray) (BD) All the Pretty Horses (Blu-ray)

Udgivet 7. april 2020 af Mill Creek Ent. SNPH63474 / UPC# 683904634740

All the Pretty Horses (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Columbia Pictures - 2000
USA - Farve - 117 min
Ønskeliste
DramaRomantikWestern
Filmens specifikationer
Original titel: All the Pretty Horses
Dansk titel: Borderline
Instruktør: Billy Bob Thornton
Medvirkende:
John Grady Cole  Matt Damon
Alejandra  Penélope Cruz
Lacey Rawlins  Henry Thomas
Jimmy Blevins  Lucas Black
Don Hector   Rubén Blades
Cole  Robert Patrick
Judge  Bruce Dern
J.C. Franklin  Sam Shepard
Girl  Yvette Diaz
Doña Alfonsa   Miriam Colon
Vis alle medvirkende...
Stikord: Bondegård / farm
Cowboy
Heste
Mexico
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
Blu-ray pladens specifikationer
Oprindelse:  USA Blu-ray pladen har regionalkoden 0.Region:

Uden danske tekster

Tekster: Engelsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 9

Gennemsnit: 7.1 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Morten K.

Ægte lidenskab kan aldrig tæmmes...

Billy Bob Thornton fik endelig sat sig i instruktørstolen igen efter hans imponerende debut med Sling Blade i ’96. Lidt overraskende har han valgt Corman McCarthys roman af samme navn, som dårligt kunne ligge længere væk fra debuten i indhold og tone, men det er måske netop derfor.

All the Pretty Horses tager sin start i 1949, da John Grady Cole (Damon) bliver nødt til at forlade den fædrende ranch og drage sydpå til Mexico for at kunne fortsætte sit elskede liv som gammeldags cowboy. Med sig har han sin gode ven Lacey (Thomas), og de får - noget ufrivilligt - følgeskab af en ung knøs på en stor hest med en endnu større pistol, og den kombination skal vise sig at blive skæbnesvanger for de tre cowboys. Men inden vi når så langt, får de to venner arbejde på en mexikansk ranch og lever godt, indtil katastrofen indtræffer. Mere skal ikke afsløres her, men tro mig: Det er ikke småting, man kan komme ud for dernede syd for grænsen! Det var faktisk lige rigeligt til min smag, men hvis man godt kan lide sine historier farverige, er All the Pretty Horses lige sagen med "all its pretty pictures".
Hjalte

Brugerne skriver om All the Pretty Horses:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 12. marts 2007
Smukke heste
Thorntons første film efter "Sling Blade" er en slem skuffelse. Noget rodet affære, hvor det er uklart hvad moralen dybest set er - vistnok noget med ære og integritet, men jeg er ikke helt sikker. En lidt mat Damon famler efter at give en præstation der giver genklang, men filmen er imod ham. Alt for vidtstrakt storyline. Jeg var skuffet.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 19. april 2004
En amerikansk bibelkrønnike
Cormack McCarthys univers er ret grafisk og dermed velegnet at sætte på billeder. Han kredser om bibelbæltets kontante og konkrete opfattelse af tro og synd. At holde sig til bibelens ord giver orden i kaos. At krydse den grænse, biblens ord udgør, medfører straf og fortabelse.
"All The Pretty Horses" er McCarthys fortælling om to unge, rastløse amerikanere, som krydser grænsen - til Mexico. Her hersker ingen kærlighed, ingen moral og ingen redning, men dine valg har alligevel konsekvenser. McCarthy skildrer Mexico på linie med Helvede i adskillige af sine romaner, også denne. Kun få vender tilbage, når de har krydset den grænse.
Billy Bob Thorntons film er ret undervurderet. Måske fordi mange primært anser den for en kærlighedsfilm. Men den er om uorden, uforudsigelighed, vold, uredelighed, selvtægt, uafvendelighed, magt og død. Udenfor civilisationen hersker den mest skruppelløse fordi han selv laver "reglerne". Det har Thornton indfanget og skildret i relief til den flygtige skønhed - hos kvinden, hos hestene. Det er også en film om at komme til alder, at blive voksen, med den resignation, det koster.
Thornton planter sin historie i det mægtige landskab, som westernelskere ikke kan (eller skal) stå for, og som spiller med. Det kuer mennesker og dyr. Han viser, hvad der sker med troskyldigheden og kærligheden, i hvert fald den erotiske, når den møder korruption, fornedrelse, magtfordrejning og til sidst tvinges til drab.

Historien er formet som en krønike og Thornton fortæller den som en krønike indeholdende de ingredienser, der hører hjemme i en sådan - og lad mig understrege, at han gør det godt. Man skal selvfølgelig forlige sig med den amerikanske mangel på ærefrygt for det sentimentale. Fotografen ser ud til at være inspireret af store navne i malerkunsten; de indledende bybilleder ligner tematisk Edward Hopper, og Remington (som så ofte før) holder for i mange landskabsbilleder og nærbilleder af hestene; Velasquese har været inde over (som hos Sergio Leone), og hvem ved yderligere.
Billedmæssigt er filmen virkelig noget at gå efter.

Ret din egen anmeldelse af All the Pretty Horses - klik her

Start en debat om filmen All the Pretty Horses - klik her

Start en debat om denne udgave af All the Pretty Horses (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45