An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Ørnens Øje  (DVD) Ørnens Øje

Udgivet 2. august 2011 af Nordisk Film 2002631 / UPC# 5708758689625

Ørnens Øje  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Metronome Prod. - 1997
Danmark - Farve - 86 min
Ønskeliste
ActionFamiliefilmEventyr
Filmens specifikationer
Original titel: Ørnens Øje
Instruktør: Peter Flinth
Medvirkende:
Valdemar  Nijas Ørnbak-Fjeldmose
Aske  Lasse Baunkilde
Kongen  Lars Lohmann
Biskop Eskil  Björn Granath
Den Enøjede  Bjørn Floberg
Morten Trefinger  Rasmus Haxen
Gert Fredlos  Kristian Halken
Signe  Maj B. Bjerregaard
Brother Sune  Baard Owe
Br. Grammaticus  Hardy Rafn
Vis alle medvirkende...
Stikord: For børn
Middelalder
Prinser og prinsesser
Riddere
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
Dansk
Norsk
Dansk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,85 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 30

Gennemsnit: 9.3 ud af 10

Du kan også stemme.   


Ørnens øje

En funklende flot dansk ridderfilm lavet for masser af kroner og filmet i Skotland og Danmark. Kongesønnen Valdemar og køkkendrengen Aske falder over et morderisk komplot, en række adelsmænd har planlagt mod Valdemars far. Sammen sætter de sig for at forhindre katastrofen, men de er oppe imod farlige kræfter. Skurkene har nemlig allieret sig med en mystisk énøjet lejesoldat, som siges at kunne observere alt, hvad hans ørn ser gennem sit øje.

Peter Flinths debutfilm er som nævnt umådelig imponerende med en “production value”, der sjældent ses i dansk film. En rigtig familiefilm specielt rettet mod større børn, men en gusten herre som undertegnede, der har passeret de 30 år kan også sagtens lade sig rive med af dramaet. Om ikke andet kan jeg lukke øjnene og nyde Søren Hyldgaards bragende gode, svulstige orkester-score og helt tro, at Braveheart er smidt i DVD-af-spilleren. Det er klasse, det her!

Peter J

Specielt om denne udgivelse:

  • Audio: Dansk DD5.1
  • Undertekster: Engelsk + dansk for hørehæmmede
Ekstra materiale:
  • Bag kameraet: Heltene fra Ørnens øje (ca. 25 minutter)
    - Den kære børneven Bubber fortjener en fjer i hatten for et dejligt afslappet Bag Kameraet-program, der sætter fokus på de to unge hovedrolleindehavere og deres strabadser som filmstjerner
  • Trailers

Brugerne skriver om Ørnens Øje:

Anmeldt af Monkeyman, København S 25. september 2008
Dansk eventyr med Intenational islæt
''Ørnens Øje'' er en absolot herlig fortalt og filmet eventyrsfilm, hvor de gode er rigtige gode, og de onde nogle værre sataner. Skuespillet kunne være bedre, men pyt da.
Positiv og småfantastisk oplevelse. Dem vil vi gerne ha' flere af, tak!!!

Anmeldt af fiffi, Brønshøj 15. januar 2006
Ørnens øje skrevet af Sofie Thygesen
IDENTITET OG KONFLIKT:
Kong Valdemar Sejr skal i krig og må derfor efterlade sin 12–årige søn Valdemar den Unge på den dystre bispeborg Ravnsborg. Her skal han under biskop Eskilds opsyn uddannes. Men biskop Eskild har hemmelige planer om at styrte kongen for selv at erobre tronen. Valdemar den Unge bliver indespærret på sit kammer, og under et flugtforsøg møder han køkkendrengen Aske, der modvilligt hjælper ham til at komme væk. De to får nys om biskops Eskilds og stormændenes skumle planer mod kongen. De to drenge sætter sig for at finde og advare kongen, men Eskilds onde lejesvend gør denne mission yderst farlig og svær for dem. Den enøjede ridder har nemlig en hjælper i en ørn, og når den svæver hen over jorden, kan han se alt, hvad den ser.

Historien tager udgangspunkt i at Biskop Eskild, som i virkeligheden hed Biskop Valdemar, var kongesøn, og selv kunne have arvet tronen i stedet for Valdemar Sejr. Biskop Eskild misundte Valdemar Sejr fordi han var konge, og prøvede derfor at vælte ham af tronen (http://www.metronome.dk/film/leksikon/Eskild.html).

KONFLIKTLØSNING OG BUDSKAB:
Konflikten løses ved at Kong Valdemar, Valdemar den Unge og kongens mænd står sammen i kampen mod biskop Eskild og stormændene, ved at være både stærke i kamp og meget snedige.
    Budskabet i filmen er at en kongesøn og en fattig køkkendreng er lige gode, for på trods af den store sociale forskel kan stærke venskaber alligevel knyttes. Den viser også, at ved at holde sammen, kan store ting udrettes.

FORTÆLLINGENS STRUKTUR OG TEKNIK:
Filmen er kronologisk opbygget. Filmens spændingspunkter er jævnt fordelt på alle 86 minutter, dette medvirker til at spændingsniveauet hele tiden er i top.

TID OG STED:
Filmen beskæftiger sig med middelalderen, selve handlingen er fiktiv, men filmens hovedpersoner er historiske korrekte. Filmen foregår i Danmark, nærmere betegnet i Sønderjylland i år 1218.

SAMFUNDSTYPE OG MENNESKETYPE:
Samfundsbeskrivelsen i filmen er meget troværdig, da der var stor forskel på rig og fattig, og filmen viser alle samfundslag i samfundet, lige fra konge, gejstlige, stormænd, til bønder og den simple køkkendreng. Forholdet mellem menneskene er også realistisk, kongen vs. biskoppen og stormændene. Forholdet mellem kongesønnen og køkkendrengen, mener jeg derimod ikke var muligt i middelalderen, da forskellen på rig og fattig var for stor.

HISTORISK PLACERING:
Filmens handling, personer og konflikter stemmer godt i overens med tiden, det eneste, som ikke virker særligt troværdigt er at nogle af skuespillerne, især børnene, taler meget københavnsk.

FILMENS LYD OG EFFEKTER:
Der er blevet gjort meget ud af filmens lyd, den virker meget flot og dramatisk. Jeg mener også at der er gjort meget ud af personernes sprog, der bliver brugt ord, som passer til middelalderens sprog. De dragter, der er blevet brugt i filmen, er meget flotte, f.eks. er køkkendrengens tøj virkelig slidt og snavset, det samme gælder biskoppens tøj, som er meget overdådigt.

Filmen er filmet i meget flot natur, og borgen er perfekt til filmen. Alle scenerne virker meget tidstro, det samme gælder filmens rekvisitter, f.eks. virker våbnene meget realistiske.

Ret din egen anmeldelse af Ørnens Øje - klik her

Start en debat om filmen Ørnens Øje - klik her

Start en debat om denne udgave af Ørnens Øje - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45