An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Ex_Machina (Blu-ray) (BD) Ex_Machina (Blu-ray)

af Universal 8302879 / UPC# 5053083028794

Ex_Machina (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Film4 - 2015
England - Farve - 108 min
Ønskeliste
DramaScience Fiction
Filmens specifikationer
Original titel: Ex Machina
Instruktør: Alex Garland
Medvirkende:
Ava  Alicia Vikander
Caleb  Domhnall Gleeson
Nathan  Oscar Isaac
Kyoko  Sonoya Mizuno
Jasmine  Symara A. Templeman
Stikord: Artificial Intelligence
Robot/cyborg/androide
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
Blu-ray pladens specifikationer
Oprindelse:  England Blu-ray pladen har regionalkoden B.Region:

Uden danske tekster

Tekster: Engelsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 14

Gennemsnit: 8.2 ud af 10

Du kan også stemme.   


Ex Machina

Den 24-årige programmør Caleb, som arbejder for verdens største internetfirma, vinder en konkurrence, hvor han får mulighed for at tilbringe en uge sammen med firmaets sky ejer, Nathan, i hans luksuøse hus, der er gemt godt væk i bjergene. Men da Caleb først er ankommet, finder han ud af, at han skal deltage i et mærkeligt, men fascinerende eksperiment, hvor han skal interagere med verdens første, ægte kunstige intelligens, der har til huse i en smuk robotpige.
    Skrevet og instrueret af Alex Garland, manden bag manuskripterne til 28 Days Later, Sunshine og Dredd - 3 helt absurd fantastiske film!
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Ex Machina:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 16. april 2016
At teste Ava
Der laves mange ligegyldige og ugennemtænkte science-fiction film i disse år, hvor det rent tekniske triumferer, men hvor publikum snydes for en god og sammenhængende historie til fordel for en masse støj og eye-candy. Dette er heldigvis ikke tilfældet med denne film, der faktisk er noget så sjældent som en intelligent formet og tematisk flertydig historie, der både byder på noget for hjernen såvel som hjertet. Skuespillerne er fortrinlige, men det er instruktøren der skaber filmen med sit absolutte overblik over filmen scene for scene og der er suspense i stort set hver et billede. Om filmen er et mesterværk vil jeg umiddelbart ikke tro, men ses igen det skal den.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 25. marts 2016
Alex Garlands Turing test
Indiefilm, der trods mange referencer og lavt budget udstråler selvstændighed og høj kvalitet.

Med kultklassikeren "The Beach" viste Alex Garland allerede i 1996, at han er i stand til at spinde en ende, der kan fastholde vores interesse med input af den mere tænksomme art. Senere viste han det igen med manuskripter til "28 Days Later", "Never let Me Go", "Sunshine" og "Dredd".
Nu er han så på banen som instruktør af filmen "Ex Machina" med selvskrevet , Oscar-nomineret manus.

Først og fremmest kan Garland sin Sci-fi-historie til fingerspidserne. Det udnytter han på bedste, mest finurlige vis og med så mange referencer, at det vil være helt omsonst at opremse. Virkningen er imponerende, fordi man allerede tidligt "føler sig hjemme" i filmens fremmedartede omgivelser. Nævnes bør det dog, at setup og stil giver ikke så få mindelser om selveste Kubrick, uden at der i øvrigt er begået helligbrøde.

Det er vanskeligt at gå i detaljer om filmens handling uden at spoile. Men man kan sige, at plottet, som man vist i øvrigt snart gætter, underordner sig filmens intelligente diskussion. Garland spørger drillende til vore definitioner af bevidst liv. Hvad er bevidsthed? hvorledes konstruerer vi den? Må man holde bevidste væsner indespærrede og gøre sig til herre over deres eksistens? Og hvis vi gør, hvad gør det så os til?
Han stiller også spørgsmål til hvorledes vi opbygger relationer, herunder erotiske, og om vi virkelig kan engagere os følelsesmæssigt i en maskine.
Sådan som tingene opstilles udgør spørgsmålene interessante problemstillinger, der hele tiden kalder på revision af vores etiske stillingtagen, som måske i filmens lys viser sig slet ikke at være egentlig stillingtagen men snarere ureflekteret arv af gældende normer. Det er sådan noget sci-fi kan, når den er bedst.
Grundide og egentlig drivfjeder kommer af legen med Turingtesten, som vi i øvrigt stiftede bekendtskab med i "The Imitation Game".
Undervejs leger Garland på hitchcockmaner med publikumidentifikationen, dels på den enkle og effektive facon Hitch anvendte, dels mere subtilt gennem de spørgsmål, der rejser sig mellem linierne i dialogen mellem en robot og en ung, intelligent programmør og mellem programmøren og robottens skaber.
Filmens production design, special effekter (oscarnominerede), dvælende rytme og kubrickske billeder understøtter fortællingens "ærinde" så godt, at man kunne se den alene af den grund. Men oven i det udvikler tingene sig så spændende, at man ind imellem ikke har tid til at holde øje med sligt. Man er bare intelligent og godt underholdt.
Skuespillerne, der i øvrigt ikke er hvem som helst, er godt instruerede. De spiller med stor og indlevet forståelse for stoffet og hvor de befinder sig i forhold til historiens udvikling. Alicia Vikander, der reddede sig en Oscar for sin rolle i "The Danish Girl", spiller, hvad der må være filmens hovedrolle, med en næsten satanisk sødme og uskyld. Oscar Isac, som er her der og alle vegne i øjeblikket, gør det fint som fordrukken, superintelligent eneboer og robotskaber. Sonoya Mizuno er smækker, danseglad og latent farlig. Kun Domhnall Gleeson, som vi sidst så som officer i "The Revenant" afslører undertiden, hvad der kunne ligne tvivl i relation til rollen, som til gengæld er filmens vanskeligste.
Som al god Sci-fi har filmen flere lag, de fleste ligger og giver resonans til det azimovske, der foregår direkte på lærredet. En herlig film, der kan nydes, også når man kender den foruroligende slutning - der kan virke påklistret, men som ved nærmere eftertanke er helt nødvendig. Glæd jer.

Ret din egen anmeldelse af Ex Machina - klik her

Start en debat om filmen Ex Machina - klik her

Start en debat om denne udgave af Ex_Machina (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45